- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ביהמ"ש:החלטה בעניין משמורת משותפת - בהתאם להתנהגות ההורים טרם הסכסוך
לפסק הדין בעניין פלונית נגד פלוני
בפסק דין שעסק בשאלת קביעת משמרות משותפת, קבע השופט ניצן סילמן מבית המשפט לענייני משפחה בקריות כי לגישתו, מקום בו מתקיימים התנאים הנוגעים למסוגלותם ההורית של הצדדים ורצונם להמשיך לחלוק בעול הטיפול, הרי ש"דרך המלך" הינה המשמורת המשותפת ובמקרים אלו, נטל שלילת הסדר זה, יעבור אל הטוען כנגדו. עוד פסק השופט, כי שאלת המסוגלות ההורית תבחן תוך מתן דגש להתנהלות ההורים טרם הסכסוך.
לצדדים, תאומות בנות כארבע שנים, הנמצאות במשמורת האם תוך מתן הסדרי ראייה נרחבים לאב. לטענת האב, הוא היה הדמות הדומיננטית בחיי הבנות טרם הפרידה, וגם כיום הוא מעורב באופן משמעותי בחייהן.
קיימות גישות שונות בנושא המשמורת המשותפת ובשאלה האם טובת הילד מתבטאת בכפיית משמרות משותפת כאשר הצדדים נתונים בסכסוך, כאשר גם התומכים בהסדר של משמורת משותפת, מדגישים כי בצד המשמורת המשותפת חייבת להתנהל תקשורת הורית ראויה.
השופט ציין את הבעייתיות הגלומה בבדיקת התקשורת בין ההורים במהלך הסכסוך עצמו:
"לא יעלה על הדעת ליתן במה לשאלת התקשורת (כתנאי בלעדיו אין), ובכך לעודד חוסר תקשורת בין הורים, ע"י קביעה כי תנאי לקיומה של משמורת משותפת הנה התקשורת האופטימלית הבין הורית; היעלה על הדעת כי צד אשר אינו חפץ במשמורת משותפת, יחבל בעצמו בתקשורת, יחטא בפגיעה בטובת הקטינים, ואף יזכה לפרס??".
נפסק, כי חלוקת התפקידים המסורתית הלכה ונשתנתה, כאשר כיום אבות נוטלים חלק מהותי יותר ויותר בגידול הילדים ובחייהם, ולכן, מקום בו מתקיימים התנאים לכך (מסוגלות הורית נאותה,רמה גבוהה של שיתוף פעולה בין הצדדים ורצון הילד) , הרי שדרך המלך הינה משמורת משותפת.
במקרה הנדון נקבע, כי בהתחשב בעובדה שהאב היה הורה דומיננטי טרם פרוץ ההליך; ובכך שכל עוד לא התקיימו דיונים, תפקדו ההורים בצורה ראויה כמשמורנים משותפים, הוכח כי טובת הבנות הינה להיות במשמורת משותפת של שני ההורים.
- ב"כ התובעים: עו"ד ליאורה אוחנה
- ב"כ הנתבעים: עו"ד מירב כהן
לפסק הדין בעניין פלונית נגד פלוני
למדור: משפחה וירושה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
